Adhereix-te a l'Observatori

Qui som
Presidència Executiva i Patronat

Estructura organitzativa

L’Observatori és vocacionalment una entitat sense ànim de lucre des dels seus inicis. És una fundació formada per persones interessades en la transformació social. La presidència executiva assumeix la representació institucional i la direcció operativa de l’entitat. L’estructura organitzativa està formada per persones que formen part del patronat ho fan a títol personal, aportant la seva trajectòria al tercer sector i a l’economia social i solidària.

Presidència executiva

Joan Segarra

President Executiu
Consultor expert en Economia Social i Tercer Sector. Pedagog i diplomat en Direcció d’Empreses per EADA. Tota la seva tasca professional s’ha desenvolupat a diferents entitats socials, primer com a educador i responsable de projectes i posteriorment en tasques de direcció i representació política. Expresident de La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya. Ha col·laborat i col·labora en diferents estudis i recerques i com a docent en diferents escoles i universitats. També escriu articles i fa d’analista a diferents mitjans. Coordinador i coautor del llibre Una mirada al Tercer Sector Social.

Patronat

Joaquim Sabater

President d'honor
Llicenciat en Ciències de l’Educació per la UB, Diplomat en Direcció d’Empreses per ESADE i Batxiller en Ciències Religioses per l’ISCREB. Ha estat Secretari General de Càritas Diocesana de Barcelona i primer president de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya. Ha treballat en projectes de consultoria i assistència tècnica per a associacions i fundacions i per a l’administració pública en l’àmbit dels serveis socials, la immigració, la inclusió social, la gent gran, etc. Actualment és director de la Fundació OSAS. Des dels inicis ha estat vinculat a l’Observatori del Tercer Sector, primer com a col·laborador i posteriorment com a membre de la Junta.
És President des de 2012.

Nekane Navarro

Vicepresidenta
Consultora experta en gestió ètica i estratègia, amb més de 17 anys d’experiència en consultoria social. És sòcia fundadora de Beethik (consultoria per a la gestió ètica i radicalment responsable). Col·laboradora estable de la Fundació Carulla i sòcia i col·laboradora d’Alter Civites S.L. És també membre del Patronat de la Fundació Ajuda i Esperança. Màster en Direcció d’Empreses de Comunicació i grups multimèdia a la Universitat Pompeu Fabra, llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques per la Universitat de Navarra (Primer Premi Nacional de final de carrera atorgat pel Ministerid’Educació i Ciència).
És Vicepresidenta des de 2023.

Domènec Domènech

Secretari
Ha estudiat Antropologia i Belles Arts. Ha centrat la seva activitat professional en la emprenedoria social impulsant entitats assistencials en funcions gerencials, directives i institucionals en àmbits d’Infància en risc, drogodependències, VIH-Sida, presons, salut mental i inserció socio-laboral. Actualment és President de la Fundació Mercè Fontanilles.
És Secretari des de 2021.

Jaume Albaigès

Vocal
Enginyer de Telecomunicacions per la UPC amb formació complementària en Drets Humans i Cooperació Internacional. La seva trajectòria professional ha estat fortament vinculada al tercer sector, impulsant l’adopció estratègica de les TIC a les organitzacions no lucratives. Des d’aquest perfil, ha col·laborat en nombrosos projectes amb l’Observatori del Tercer Sector. Ha cofundat i dirigeix SinergiaTIC, associació que treballa per l’empoderament tecnològic de les ONL i que ha desenvolupat SinergiaCRM.
És membre del patronat des de 2012.

Montse Fernández

Vocal
Sociòloga i estadística, enfocada al món social al llarg de la seva trajectòria professional, ha estat responsable de recerca a l’Observatori durant sis anys i directora tècnica durant tres. Compta amb una àmplia experiència en la recerca aplicada en el marc de les entitats sense ànim de lucre, els seus equips i els col·lectius als quals atenen, tot considerant l’enfocament de gènere. Actualment és membre de la Càtedra UNESCO Dones, Desenvolupament i Cultures i del grup de recerca SoPCI -societats, polítiques i comunitats inclusives- de la Universitat de Vic-UCC. Docent especialitzada en mètodes d’investigació en la UPF i en la UOC, imparteix també docència en el Màster d’Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania impartit per l’IIEDG.
És Vocal des de 2023.

Raquel León

Vocal
De formació mestra, especialitzada en pedagogia terapèutica i màster en coach executiu. Vint anys en direcció de projectes nacionals e internacionals de caràcter social i educatiu a la Fundació Intermon Oxfam. Amb una llarga trajectòria professional en formació docent, en cooperació i en educació per al desenvolupament. Des de fa 10 anys com a sòcia fundadora de la cooperativa d’ iniciativa social Barabara Educació s’ha especialitzat en la implementació d’avaluació i diagnòstic competencial personal i organitzacional en el marc de l’economia social des de l’enfoc de drets i amb perspectiva de gènere.
És Vocal des de 2023.

Ferran Rodríguez

Vocal
Ha estudiat Enginyeria Tèxtil a la UPC de Terrassa. Ha tingut una etapa professional a l’empresa privada que l’ha format i donat valors, coneixements i experiències, que l’han acompanyat i aportat al llarg dels anys en el tercer sector social. La seva vida professional està vinculada des de fa més de 30 anys amb la infància, l’adolescència i la joventut vulnerable o en risc d’exclusió social, com a educador o referent i com a director d’organització. Ha treballat en diferents àmbits com centres de protecció i ex tutelats, inserció laboral, projectes d’innovació social, lleure i centres oberts, formació i UEC’s. Actualment presideix FEPA des del 2020, en nom de Fundació Eveho, entitat de la qual és cofundador, Patró i Director.
És Vocal des de 2021.
Carme Laorden

Carme Laorden

Vocal
Ha estudiat Psicología i està habilitada com a Educadora Social pel CEESC. Té formació específica en gestió d’entitats i en gestió de persones. Tota la seva trajectòria professional ha estat vinculada al tercer sector. La tasca desenvolupada tant en l’atenció directa com en gestió i direcció d’entitats la permès especialitzar-se en l’abordatge de les violències i discriminacions basades en el gènere, així com en la detecció de situacions de risc i maltractament cap a la infància i adolescència. Actualment és Directora General de l’Associació in via, de la que també és sòcia.
És Vocal des de 2023.
La transformació social passa per la teva veu. Participa ara!

QUÈ NO ÉS NI VOL SER EL NOU OBSERVATORI

Entitat de representació
El nou Observatori NO pretén ni vol ser un òrgan de representació, ni patronal del tercer sector i l’economia social i solidària.
Òrgan acadèmic
El nou Observatori NO pretén ni vol ser un agent formador ni donar serveis de formació.
Proveïdor de serveis
El nou Observatori NO pretén ni vol proveir de serveis amb un model de contracte-servei.

Però si vol donar veu als diferents punts de vista en els debats.

Però si vol ser catalitzador de coneixement futur.

Però si vol participar en projectes de valor en línia amb la seva nova visió i missió.

Scroll al inicio