Participa com a Node o Vincle de l'OTS

Espais de participació activa a l’OTS

La participació activa és un dels pilars de l’OTS. L’Observatori intenta fomentar la participació de les persones, organitzacions, empreses o entitats que formen part del procés de transformació social, perquè entre tots i totes s’impulsin nous debats amb diferents opinions i amb una mirada transversal cap al futur.

El debat com a eina de transformació social

La intenció de debat parteix de la idea de potenciar el pensament crític, una eina clau en el canvi social. A més, l’Observatori per a la Transformació Social, posa sobre la taula una primera proposta de temes que ajuden a la reflexió per arribar a conclusions i propostes: el sector social, la cultura, la salut, la justícia global, l’emergència climàtica, l’habitatge o el feminisme, entre molts altres.

Els espais de participació

L’intercanvi d’idees des d’una posició de respecte i constructivisme, és una de les eines més potents per a transformar l’entorn social tal com el coneixem avui en dia.

Per aquesta raó, l’Observatori per a la Transformació Social ha establert dos espais de participació diferents:

Els Nodes OTS són persones amb coneixements o experiència sobre una temàtica rellevant en l’entorn de la transformació social, que vol impulsar debats i noves tendències. El rol del Node és conformar les qüestions que tractarà l’Observatori, fent de radar sobre el seu camp de coneixement. És una persona que informa sobre noves tendències, obre debat, proposa nous continguts a desenvolupar i assegura el rigor i la veracitat de la informació que es difon. El Node fa de nexe entre un àmbit rellevant i la informació veraç, aportant valor des de la connexió de veus, mirades i fets.

L’altre espai de participació activa són els Vincles OTS, són totes les persones i organitzacions que volen formar part proposant, participant, col·laborant o opinant sobre qualsevol àmbit. Els Vincles són el múscul actiu que col·labora, des del respecte i la crítica constructiva, amb l’objectiu comú de la cohesió social.

L’OTS obre debat: pot contribuir la intel·ligència artificial a la millora de la qualitat de vida de les persones? O, què han de fer l’escola i les famílies per donar resposta a les noves problemàtiques vinculades a la salut mental d’infants i joves?

Els espais de participació conformen l’Observatori, si tens bones propostes de debat i coneixes bé l’entorn de la temàtica tractada, col·labora com a Node; si creus que pots aportar un punt de vista interessant i personal, sigues un Vincle de l’OTS!

Contacta i connecta

Tothom qui tingui predisposició a transformar el món social com el coneixem pot esdevenir un Node o un Vincle de l’Observatori. Si tens curiositat, pots contactar amb l’OTS i així, de manera conjunta, podrem obrir nous debats i sentir noves veus amb ganes de canvi social.

També pots seguir a l’Observatori per a la Transformació Social a les seves xarxes socials: Twitter  i LinkedIn. O pots subscriure’t al butlletí per rebre informació més completa quinzenalment i no perdre’t res!


Tornar al llistat

Compartir aquest entrada