L’Aplec dels Ateneus

Federació d’Ateneus de Catalunya

8.30 h / Colònia Güell | Santa Coloma de Cervelló

02/06/2024

L’Aplec pretén ser una gran festa, oberta a tothom, per commemorar la vitalitat dels ateneus, motors de la dinamització social i cultural a Catalunya. L’esdeveniment combinarà tradició i modernitat, oferint més d’una cinquantena d’activitats culturals, esportives i de lleure durant tot el dia.

Amb L’Aplec dels Ateneus vol anar més enllà de la mera organització d’una jornada amb una llarga llista d’activitats o d’una trobada amb una programació reiterativa. L’Aplec es configura, doncs, com una celebració vibrant de la nostra essència, on la cultura catalana, la integració social, els valors de l’associacionisme, les noves realitats culturals, l’esport i el lleure, es fusionen en una simfonia d’emocions i descobertes per compartir.

L’acte anirà més enllà de la diversió efímera. Té l’objectiu d’esdevenir, també, un lloc per a la reflexió sobre el significat actual de les associacions socioculturals en un món en constant transformació. Una reflexió que cal fer en format festiu, per visualitzar i redescobrir què fan els nostres ateneus arreu del territori i com s’organitzen, des del voluntariat, per treballar pel país.