Agenda

Alimentant les ciutats. Com transformem el sistema alimentari des del món local?

Observatori DESCA

12.00 h / Presencial: Espai Línia | C. Girona, 52. Barcelona / En línia

16/05/2024

Les discussions sobre l’alimentació han escalat fins a situar-se en una posició prominent a l’agenda pública, amb els preus dels aliments incrementats per una inflació desbocada i un sector primari que ha iniciat un cicle de protestes arreu d’Europa. Davant d’una ciutadania cada cop més preocupada pel tema, les administracions es troben davant el repte d’oferir solucions des dels municipis. Però, realment es pot solucionar alguna cosa des del món local perquè la nostra alimentació sigui sostenible?

En aquesta jornada es presentaran els resultats del projecte Collaborative Action and Learning for Local Rights-based Sustainable Food Systems (CRESS), un mapatge de les polítiques alimentàries participatives i els espais polítics en l’àmbit alimentari a diferents ciutats europees. L’objectiu és que les adminsitracions locals impulsin iniciatives que promoguin polítiques alimentàries participatives i espais polítics participatius amb implicació activa de la ciutadania, mostrant la potencialitat dels agents locals a l’hora de transformar el sistema alimentari “des de baix” cap a un model més just per a les persones i el medi ambient.

La segona part de l’esdeveniment constarà d’un debat amb persones expertes en el sistema alimentari i en processos participatius sobre la matèria.