Jornada “Sobreviure a l’odi. Voluntariat: migracions, refugi i LGBTIQ+”

Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS)

18.00 - 19.30 h / Assoc. de Mestres Rosa Sensat | Avda. de les Drassanes, 3, planta baixa. Barcelona

19/06/2024

Les persones LGBTIQ+ pateixen situacions de discriminació per raó d’identitat de gènere, d’orientació sexual o d’expressió de gènere, en moltes zones del planeta. Davant del risc de ser perseguides o de situacions de persecució es veuen, sovint, obligades a fugir per por a ser detingudes, torturades o, fins i tot, assassinades. A ‘Sobreviure a l’odi’ es vol reflexionar sobre aquestes històries de vida i veure com s’hi fa present l’acció voluntària, en l’acompanyament.

Gairebé dues de cada deu atencions que va fer l’any passat el servei d’acollida del Centre LGTBI de Barcelona (el 18%) estaven relacionades amb qüestions d’estrangeria i asil. Van ser cent cinquanta en total, mentre que el 2022, havien estat vuitanta-sis. Segons el balanç del Centre LGTBI, els principals tràmits estan vinculats a l’arrelament per a l’asil i refugi.

La commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades és cada any una data important en el marc del programa ‘Vol.In fent comunitat a través del voluntariat accessible’.