5è Congrés de Serveis Socials Bàsics i Especialitzats

Col·legis Professionals - CEESC, TSCAT, COPC i COPEC

/ Teatre Lliure | Pg. de Santa Madrona, 40-46. Barcelona

27/05/2024 - 28/05/2024

En Joan Segarra, president executiu de l’OTS, participa en la taula rodona “Prestacions de dret o de contraprestació”, en el marc del Congrés de Serveis Socials Bàsics i Especialitzats.

El lema del Congrès és “NAVEGAR (avançant) en els marges de la intervenció social” fa referència a tots els marges, als que s’han superat i als que encara no. Els marges no són estàtics, es van modificant i apareixent a mesura que es van superant. Es pensa en la idea de com el marge situa la persona, el professional, el cas o la intervenció en un espai o situació determinats però com, a la vegada, el concepte permet que aquest espai sigui flexible, permeable. És un concepte que s’amplia, esdevé gairebé infinit quan s’introdueix el pensament en la nostra intervenció. El marge permet experimentar amb les fragilitats i amb les capacitats, tastar-les, tocar-les, mirar-les de lluny o acostar-s’hi. El marge té, a més, un caire transgressor que pot ajudar a enfocar un Congrés que interpel·li com a professionals.

Amb aquest Congrés es pretén una mirada àmplia del treball amb la comunitat i interprofessional donant espai a la metodologia, al procés i a l’avaluació, tant en la intervenció com en el treball entre serveis bàsics i especialitzats.

L’objectiu és recuperar la mirada crítica per part dels professionals del propi sistema. Es vol un Congrés que interpel·li els professionals amb la reflexió entorn dels conceptes de relació i atenció.