Webinar “Les 4 lleis de les oportunitats per a la transformació social des de les organitzacions”

En aquest webinar explorarem les 4 lleis de les oportunitats, oferint un marc pràctic i efectiu per a fomentar la transformació social. Descobreix com aplicar aquestes lleis per identificar i aprofitar noves oportunitats que impulsin el canvi i millorin l’impacte social.

El seminari estarà presentat i moderat pel Joan Segarra, president executiu de l’OTS, i comptarà amb la ponència del Sergi Valentín.

Valentín és el director de Formació i responsable de Sostenibilitat en MRCTraining. És diplomat en ciències empresarials i aporta una llarga experiència en els àmbits de direcció, lideratge i planificació estratègica.

Podeu formalitzar la inscripció a través d’aquest enllaç. Cal un registre previ a la plataforma virtual de l’OTS.

 

Setmana Europea de l’Esport 2024

L’esport té un poder únic per a fer que les societats siguin més inclusives. Contribueix a l’educació, la igualtat, la sostenibilitat, la solidaritat i la democràcia. L’esport permet un ambient on tots se senten benvinguts, així que uneix-te!

En 2024, la Setmana Europea de l’Esport se centrarà en la inclusió, el benestar i la pertinença.

 • Inclusió: L’esport és per a tots!
  L’esport no és només per a esportistes. Pot participar independentment del seu nivell de condició física o antecedents. L’esport és inclusiu i no discrimina. No importa el seu gènere, edat, habilitats, religió, ètnia, educació o orientació sexual: L’esport és per a tots!
 • Benestar: un pas cap a la felicitat
  L’esport augmenta l’autoestima i promou una millor salut. L’activitat física ajuda a la millora personal i millora el benestar general. Quan practiques esports, et veus bé i et sents bé!
 • Pertinença: som una comunitat
  L’esport ofereix oportunitats de vida i uneix a les generacions. Tothom manté la seva individualitat i, al mateix temps, comparteix els valors olímpics i de la UE de bondat, respecte i solidaritat. L’activitat física és un bitllet d’anada a la socialització i l’amor per una existència més sostenible, tant a nivell social com ambiental.

L’hora màgica al Monestir de Pedralbes

L’hora màgica és una proposta que obre les portes del claustre del Monestir de Pedralbes amb la voluntat de difondre el patrimoni, on els i les assistents podran gaudir del que és considerat com un dels claustres gòtics més grans del món, d’un univers de bellesa i una estona de calma i tranquil·litat.

El monestir de Pedralbes obre les portes les tardes de dimarts i divendres d’estiu, des del dimarts 4 de juny al divendres 13 de setembre, perquè gaudiu gratuïtament.

Des de les 18  h i fins a les 21  h el claustre roman obert per gaudir d’un univers de bellesa i una estona de calma i tranquil·litat. L’enrenou i la pressa del món queda portes enfora…

Entrada gratuïta, amb aforament limitat. Cal fer reserva prèvia aquí (enllaç)

Festival Portalblau

Portalblau és un festival compromès amb la cultura, la societat i el medi ambient. Es distingeix per la seva singularitat en la manera de concebre, organitzar i presentar-se, esdevenint un referent en el circuit dels festivals arreu del país. La seva proposta cultural no només destaca per la seva excel·lència artística, sinó també pel disseny d’activitats que incorpora any rere any, reivindicant la cultura accessible, la creació de nous públics i el suport als artistes emergents.

VALORS i COMPROMÍS Portalblau constitueix l’espai concebut pel festival, format per diversos projectes i accions destinats a enriquir la comunitat, fomentar la consciència social i mediambiental, i promoure un canvi positiu i sostenible en la societat. Iniciat el 2020, s’ha consolidat amb diverses accions centrades en la sostenibilitat, la formació, el suport social i la promoció cultural.

La programació inclou activitats gratuïtes i de pagament.

Tallers | (De)creixem juntes per l’emergència climàtica

A través d’aquests tallers es pretèn aprofundir en el coneixement dels reptes que enfrontem davant de la crisi climàtica, a través d’activitats lúdiques pensades per a públic de totes les edats, des de joves fins als més grans, per a permetre un diàleg intergeneracional.

Es prosposen dos tallers:

 • Joc de Taula “Horitzó 2080: amb el clima ens la juguem”. A través del joc de taula dissenyarem i implementarem mesures per fer front a aquesta crisi ecosocial que no para de créixer.
  • Divendres 12/07 de 17:30h a 19:30h · Kasal de Joves Porta
  • Dissabte 20/07 de 18.30h a 20.30h · Casal de Barri de Vallcarca

 

 • Videofòrum “Antes del Litio”. Quines són les problemàtiques causades per l’emergència climàtica? Com ens impacta la transició energètica?
  • Dilluns 8/07 de 17:30h a 19:30 · Casal de persones grans Turó de la Peira

Activitats gratuïtes, cal inscripció prèvia aquí: https://forms.gle/GBVEQ5RUWBdA9v2e9

Cicle de cinema de lluites al Raval!

El Cicle de Cinema a la fresca, cinema de lluites és una proposta que uneix cinema i mobilització social i que proposa visibilitzar lluites socials actuals i obrir un debat públic entorn a aquestes.

El cicle s’organitza des del Servei Civil Internacional conjuntament amb els grups d’activistes locals de l’entitat i en col·laboració amb l’Àgora Juan Andrés Benítez, lloc on tenen lloc les projeccions.

La proposta d’aquest any són quatre projeccions relacionades amb les migracions, la indústria alimentària, les cures de les dones que migren i la defensa dels drets del poble palestí. Totes les sessions comptaran amb una presentació i un debat posterior amb temàtiques vinculades amb la pel·lícula. Totes les projeccions seran a les 19h en diferents espais del Raval. No cal inscripció prèvia, entrada per ordre d’arribada.

 • 4 JULIOL | Bienvenidos a España (2021), de Juan Antonio Moreno Amador (92’)
 • 11 JULIOL | Food for profit (2024), de Pablo D’Ambrosi i Giulia Innocenzi (90’)
 • 18 JULIOL | Cuidar Entre terres, de La Directa i Cooperacció (48’)
 • 25 JULIOL | Where Olive Trees Weep (2022), de Zaya Benazzo i Maurizio Benazzo (104′)

Exposició “Dones medievals: realitat i ficció”

Exposició de l’Institut de Recerca en Cultures Medievals (IRCVM). La mostra forma part del projecte Realitat i ficció de les dones medievals, que analitza com la literatura de l’època ha tractat la realitat d’aquelles dones i explora la visió que l’imaginari contemporani té de l’edat mitjana, sovint esbiaixat.

L’exposició té un doble format, analògic i virtual, i s’articula entorn de quatre eixos temàtics dedicats a la literatura, la quotidianitat de les veïnes de Barcelona de l’any mil, la vellesa i l’espiritualitat femenines. Al voltant del projecte, l’IRCVM també ha produït el pòdcast Dones ni en blanc ni en negre, una sèrie de cinc episodis que s’endinsa en la història d’algunes de les protagonistes de la mostra.

Concert de Cors i Orquestres Socials VOZES

La Fundació Privada VOZES és una entitat músico social dedicada al rescat pedagògic, ocupacional i ètic de la infància i la joventut mitjançant la instrucció i la pràctica col·lectiva de la música (coral i instrumental).

En els darrers anys, VOZES ha ofert més de 1.200 concerts en places, carrers, biblioteques i centres cívics de la capital catalana, especialment a Nou Barris.

Jornada “Temps de col·laboratoris: Impulsant la innovació social digital en l’àmbit local”

La jornada reuneix per primer cop agents d’innovació social de la regió metropolitana de Barcelona amb l’objectiu de connectar-los i compartir casos d’èxit de projectes a escala local i facilitar el treball conjunt per donar resposta a reptes socials. Amb aquesta trobada, es vol articular un espai de debat i cocreació que permeti impulsar un nou col·laboratori a la regió metropolitana.

El cicle Temps de col·laboratoris neix de la voluntat de la Direcció General de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya d’apropar la innovació social digital a la societat, i a la seva quàdruple hèlix, per aplicar les tecnologies digitals de manera efectiva, millorar-ne la gestió, promoure la participació ciutadana i fomentar el desenvolupament local i la col·laboració interinstitucional.

 

Escola d’Estiu “Cicle de vida i polítiques locals transformadores”

Des de l’Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat de la Diputació de Barcelona organitzen la 33a edició de l’Escola d’Estiu, un espai de reflexió, intercanvi i coneixement sobre les polítiques socials locals que reuneix prop de 300 responsables polítics i professionals dels municipis i ens locals de la província de Barcelona.

En el marc d’aquest esdeveniment, organitzen una setmana que acull una gran diversitat d’actes en format conferència, taula rodona i tallers amb l’objectiu de fomentar el debat i avançar en la innovació en les polítiques públiques locals.

Aquesta edició es centra en els cicles de vida amb l’objectiu d’abordar els drets, la inclusió i les transcions al llarg de la vida així com la intergeneracionalitat, la convivència i la diversitat.