Alejandro Kemp, d'El Meu Primer Vot

#3 NODES OTS: FORMACIÓ CIUTADANA I PARTICIPACIÓ AMB INFANTS I JOVE

Us presentem el següent Node de l’OTS: Alejandro Kempt, director de l’organització El Meu Primer Vot. A més, vam tenir el plaer de gravar aquesta entrevista en l’entorn privilegiat de l’Ateneu Barcelonès, l’espai de treball d’EMPV.

Ell és l’Alejandro Kemp, director de la iniciativa El Meu Primer Vot. L’equip, format per 15 persones de l’entorn educatiu, pretén elevar l’educació ciutadana i els drets polítics dels adolescents menors d’edat implicant-los en processos participatius.

Què és El Meu Primer Vot?

El meu primer vot és una associació catalana que vol visibilitzar l’opinió dels joves menors d’edat. “No fem activisme”, l’Alejandro ho deixa ben clar, i tal com ens explica, l’organització té unes bases molt sòlides:

1. Organitzen, despleguen i dinamitzen processos participatius de menors d’edat.
2. Dissenyen activitats de formació ciutadana per impulsar el pensament crític entre noies i nois sobre assumptes que els afecten.
3. Fan recerca per conèixer l’opinió quantitativa i qualitativa dels menors d’edat.

L’associació considera que la seva tasca és important perquè tenen una visió transversal dels diferents actors -educatius, ciutadans i polítics- i volen que escoltar l’opinió col·lectiva dels més joves sigui un dels objectius principals de la societat actual.

La participació a l’OTS

Per El Meu Primer Vot, participar a l’Observatori per a la Transformació Social és molt important perque és un agent catalitzador d’organitzacions que treballen per a la transformació social. I entenen la transformació social com aquel estat permanent de millora de les estructures i dinámiques educativas, sociales y polítiques.

Doneu un cop d’ull al testimoni del El Meu Primer Vot, una iniciativa que posa en moviment processos de formació ciutadana i participació de nenes, nens i adolescents: