Adhereix-te a l'Observatori

#2 NODE OTS: ESCOLA COOPERATIVA

Continuem amb el cicle d’entrevistes als Nodes de l’Observatori. Aquesta vegada ens ha acollit Francesc Granada a l’escola cooperativa Nou Patufet, d’on ell és el director.

Al vídeo que trobareu enllaçat, en Cesc explica què és una escola cooperativa, l’organització i el model educatiu que apliquen, entre d’altres. El Nou Patufet parteix d’una necessitat: l’escola Patufet estava a punt de desaparèixer. Per evitar-ho, els treballadors i les treballadores van organitzar-se per conservar l’escola i transformar-la cap a un model de treball cooperatiu.

 

Com funciona el cooperativisme a l’escola?

El que la diferencia d’una altra escola és la titularitat, a l’escola cooperativa recau en una empresa d’economia social que està articulada en un format cooperatiu. Aquest format aporta uns valors impregnats en les activitats del dia a dia. No només es treballen uns valors base, com a la resta d’escoles, sinó que són inherents al format empresarial que té presents el bé comú o l’economia social, que es transmeten diàriament i conjuntament a l’alumnat i a la comunitat educativa, segons afirma el director de l’escola. 

La transformació social des del Nou Patufet

La raó de ser del Nou Patufet ja recau en treballar per la transformació de la societat de forma diària. En Cesc explica que la transformació social és allò de què molta gent parla, però poca gent actua. «És, senzillament, una manera diferent de veure el món: que es prioritzin les persones per davant de l’economia, que es posi per davant el bé comú o el manteniment de l’entorn… Sap greu que encara se li hagi de dir transformació social».

Doneu un cop d’ull al testimoni del Nou Patufet, una escola cooperativa que treballa constantment per un futur millor:

Compartir aquest entrada

Scroll al inicio