#1 NODES OTS: LA MODA INCLUSIVA

Obrim el nou cicle d’entrevistes als Nodes de l’OTS. Ens fa especial il·lusió presentar la Marina Vergés i la Carolina Asensio, dues persones que treballen per transformar el món a través del seu projecte: Free Form Style.

Elles ho expliquen molt bé al vídeo que trobareu enllaçat a l’article. Free form Style neix d’una necessitat, el germà de la Carolina -i cosí de la Marina- va patir un ictus al centre del cervell causant-li una discapacitat motora. Va ser aleshores quan es van adonar que anaven al metge amunt i avall, però ell sempre anava en xandall. No tenia roba diversa ni podia vestir-se elegant, fora del xandall no tenia roba que li fos còmode. Per això van decidir oferir aquest servei, per vestir a les persones com vulguin sense que la roba les discapaciti.

Moda inclusiva o moda adaptada?

Com bé diu la Marina, la moda inclusiva s’encarrega de fer roba per totes les persones, en canvi l’adaptada és la moda que s’adapta a alguna necessitat específica. Tant de bo la roba fos universalment inclusiva, però de moment Free Form Style s’encarrega d’adaptar-la personalment a les característiques de la persona.

Treballem conjuntament per la transformació social

Són Nodes perquè troben que és molt important treballar per la transformació de la societat: “cal incloure a tothom, tots som persones i hem de tenir els mateixos drets i visibilització cap a aquestes diferències que enriqueixen”.

Feu un cop d’ull al testimoni de Free Form Style, un projecte veritablement transformador.